Sunsetmarch 18 april 2023

Door de goede organisatie van Huub van Asten, verzamelden de veteranen, militairen, partners en begeleiders zich om 18:30 uur op het Ridderplein in Gemert. Door Huub was er ook vervoer geregeld via Gen. Lnt Best kazerne in Vredepeel. Verder waren er een 8 tal FB Pipes & Drums uit Gemert aanwezig en niet te vergeten oud-burgemeester Jan van Maasakkers en onze huidige Burgemeester Michiel van Veen van de gemeente Gemert-Bakel.

Aangekomen bij de Oversteekbrug verzamelden we met andere aanwezigen tot een mooie groep van 60 personen. Na de introductie van onze voorzitter Theo Schriks, werd er door de overste B.D. Ronand P. uitleg gegeven over gevechten en oversteek door de geallieerden (Amerikanen) waar 48 militairen sneuvelden bij deze actie. Nadat om 20:39 de eerste lamp (48 stuks) aan ging liep onze Veteraan van de Dag (Huub van Asten) voorop, waardoor iedereen in stilte hem volgden. Nadat wij de 48ste lantaarnpaal waren gepasseerd vertrok de stoet naar het monument. Aldaar werd met gepast muziek, verzorgd door de FB Pipes & Drums (Gemert), stil gestaan bij deze 48 Amerikanen. Nadat we aansluitend een minuut stilte namen met militaire eregroet, volgde een bloemenlegging van 48 anjers. Nadat de anjers werden neergelegd werd door de FB Pipes & Drums, Highland Cathedral nog gespeeld, een zeer bekend nummer voor de veteranen. Aansluitend vertrokken we weer met de bus naar het Ridderplein in Gemert.

De initiatiefgroep Militaire Veteranen Gemert-Bakel vonden het een groot succes. Dank aan iedereen die hierbij aanwezig waren.