Uitvaart Mari van den Heuvel

Op vrijdag 19 augustus jl. vond de crematie plaats van Mari van den Heuvel, die ons op 12 augustus helaas is ontvallen. In het uitvaartcentrum in Uden woonden een aantal van onze veteranen zijn uitvaartdienst bij.

In 2018 stierf Mari’s echtgenote Nel. Dat deed Mari besluiten om ook zijn eigen uitvaart te gaan voorbereiden. De dienst was dan ook van begin tot eind onder zijn eigen regie uitgevoerd. Zo waren rondom zijn kist een aantal attributen van zijn geliefde schildersvak uitgestald.

Een van zijn wensen was een prominente aanwezigheid van de Militaire Veteranen Gemert-Bakel, en aan dat verzoek gaven wij natuurlijk graag gehoor. Voorzitter Theo Schriks nam tijdens de dienst het woord om een In Memoriam uit te spreken, waarbij Mari’s diensttijd bij het Korps Mariniers in Nederlands Nieuw-Guinea werd aangehaald, alsmede zijn niet aflatende aanwezigheid bij de activiteiten die de vereniging organiseert.

Aan het eind van de dienst vormden alle aanwezige veteranen een erehaag rondom Mari’s kist, en werd door wachtmeester der eerste klasse Wibo Bakker het ‘Signaal Taptoe der Infanterie’ geblazen, gevolgd door een minuut stilte.
Na afloop was er gelegenheid tot het condoleren van de familie, welke haar waardering uitsprak voor onze aanwezigheid.

Mari is 83 jaar geworden. Wij zullen hem missen, en wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van zijn verlies.