Jaarlijkse uitje met de vereniging

Op 26 april 2022 stapten een aantal veteranen van onze vereniging samen met hun partners in een touringcar van De Wit Reizen om zich de hele dag te laten vermaken tijdens het door Jan en John georganiseerde jaarlijkse verenigingsuitje.
De dag begon op de Luitenant-generaal Bestkazerne, de thuishaven van o.a. het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando (DGLC), die op de kazerne haar Historische Collectie houdt. Onder de bezielende leiding van twee van hun vrijwilligers kregen wij een mooie uitleg over meer dan honderd jaar luchtverdediging bij onze Krijgsmacht.
Aansluitend genoten wij in de Officiersmess van een prima verzorgde lunch.

Nadat wij onze buikjes vol hadden stapten wij weer in de bus, die ons naar het Museum “Terug In De Tijd” in Horn bracht. Daar konden wij naar hartenlust een tripje ‘Down Memory Lane’ maken. Werkelijk iedereen had bij het zien van die oh zo herkenbare dingen uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw meerdere “weet je nog”-momenten. Na afloop konden we nog even genieten van een kopje koffie of een biertje in de zon, waarna we opnieuw instegen voor de busrit terug naar de Bestkazerne, waar Defensie-cateringorganisatie Paresto voor ons een werkelijk geweldig verzorgde ‘blauwe hap’ klaar had staan.
Al met al een zeer geslaagde dag!

Namens de initiatiefgroep en alle deelnemers aan het uitje danken wij Jan de Barse en John Coumans hartelijk voor de uitstekende organisatie van de dag!