Uitgifte veteranentenues

Vandaag, 9 februari was het voor een aantal veteranen eindelijk zo ver: de veteranentenues werden uitgereikt! Twee medewerkers van de firma Rick Moorman overhandigden in Het Parochiehuis in Bakel aan onze veteranen hun tenue. Er werd druk gepast, want het is een maatpak dus het moest natuurlijk wel goed zitten. En in verreweg de meeste gevallen was dat ook zo. Slechts in een enkel geval moest er nog een broekspijp of mouw iets worden versteld, deze artikelen worden dan nagestuurd naar het huisadres.

Jan Donkers in een net pak – bijna onherkenbaar!

Op het zogeheten ‘KPU-pakket’, het kledingpakket met twee witte overhemden, een zwarte stropdas, een riem en een baret naar keuze, zal nog even moeten worden gewacht. Militair kledingbedrijf KPU geeft prioriteit aan de uitgifte van het nieuwe camouflagekledingpakket aan de Krijgsmacht, en loopt daardoor hopeloos achter met de uitgifte van de KPU-pakketten aan veteranen. Rick Moorman is met KPU in overleg of het een en ander wellicht door hen kan worden overgenomen, maar daarover is nog niets bekend.